Interior. Rambla Raval. Barcelona

 

estat actual

projecte

 

2015

Premisses: S’encarrega la reforma interior d’un habitatge de 35m2 situat a la última planta d’un edifici catalogat situat a Rambla de Raval, amb les premisses de millorar la il·luminació i ventilació de l’habitatge i crear un ambient « vintage » amb la recuperació del màxim d’elements originals i ús de materials tradicionals.

Solució: Per aportar llum i ventilació creuada s’aprofita l’obertura al pati de llums parcialment tapiada i es recupera la mida original. Paral·lelament es crea una obertura a l’envà que separa l’espai de la sala- cuina  amb el bany que dóna al pati de llums.

L’enderroc de tots els cel rasos permet recuperar l’alçada lliure original, i deixar a la vista l’estructura de fusta i revoltó ceràmic. El fet de deixar l’estructura aparent permet també fer un seguiment de les possibles patologies. Aprofitant aquesta alçada lliure recuperada, es crea un altell concebut com un llit alt, format per estructura de tubs metàl·lics i encadellat de fusta de pi sense tractar . L’altell permet crear un gran espai d’emmagatzematge sota.

El taulell de la cuina de marbre blanc del país reposa sobre muntants d’obra i l’enrajolat de rajola bisellada blanca a trencajunts per donar un caire “vintage”. El moble bar, el sobre de l’altell i la balconera són de fusta de pi  sense tractar.

L’acabat del bany de microciment dona un caire més industrial, contrastat amb la pica i l’aixeta de llautó , elements recuperats.

Publicités