19 Habitatges de Protecció pública. Eivissa

2008 

PROMOTOR:  Ajuntament d’Eivissa i IMVISA

UTE Marc Olivé Elias i Elisa Olivé Elias. Arquitecte

Premisses: Concurs per a la realització de 19 habitatges de Protecció Pública a la Ciutat d’Eivissa. Illes Balears

Solució: El projecte d’habitatges de protecció pública es desenvolupa a partir d’una idea de permeabilitat i flexibilitat espacial, i una relació i una ambigüitat interior exterior. Tenint en compte principalment la climatologia de l’illa de Eivissa, que permet i demana fer vida a l’exterior o amb una relació molt estreta amb l’exterior una gran part de l’any.

Dues peces de planta baixa més 1 amb una relació espaial molt estreta entre elles, amb façanes a nord-oest i sud-est.

L’accés a l’edifici des de la cantonada del solar, a través d’un mur de formigó perforat amb obertures irregulars que voreja l’alineament del carrer d’Aubarca en el seu límit de construcció (a tres metres del límit de parcel·la) t’acompanya a endinsar-te a l’edifici, un edifici obert a l’exterior tenint només les cèl·lules d’habitatges amb tancaments..

Els habitatges de 1, 2 i 3 habitacions tenen tots un element comú: la doble orientació nord-oest, sud-est. Aquesta doble orientació s’aprofita per crear espais exteriors privats que a la vegada poden ser semiprivats, ja que el tancament mòbil que el separa de l’espai públic de l’edifici, pot estar obert, creant un espai molt més ampli o tancant preservant la intimitat però seguint essent un espai exterior, ja que els tancament de lames de fusta permeten la lliure circulació de l’aire.

Un altre requisit del projecte era la creació d’un espai exterior per a safareig i estenedor, aquest es resol amb la creació d’un moble armari, que conté la rentadora i la pica de safreig, situat a la galeria que separa la galeria-rebedor del buit per estendre, un buit al forjat.

L’accés als habitatges es realitza a través d’una galeria exterior i privada que actua com a terrassa i com a rebedor de l’habitatge. Els habitatges es desenvolupen a partir de la idea de permeabilitat i flexibilitat, una sèrie d’espais exterior-semiexterior/ exterior-interior-semiexterior-exterior.

Les commentaires sont fermés.