Escola Bressol Municipal. Sant Andreu de Llavaneres. Barcelona

2008

Concurs

SITUACIÓ: Plà de Sant Pere. Sant Andreu de Llavaneres. Barcelona

PROMOTOR  Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres

UTE Marc Olivé Elias i Elisa Olivé Elias. Arquitecte

Premisses: Concurs per a la realització de’una Escola Bressol Municipal a SAnt Andreu de Llavaneres

Solució: El projecte es desenvolupa tenint en compte l’orientació del solar i la situació del carrer d’accés. Situant les aules orientades a sud i els serveis a nord. Volumètricament dos cossos clars de forma rectangular i paral·lels al carrer llisquen a través d’una línia que es la circulació, reforçada volumètricament per un lluernari que sobresurt respecta l’alçada dels altres 2 cossos i que dirigeix i fa de frontissa al projecte.

Els dos cossos rectangulars “pateixen” diverses incisions, perforacions de l’exterior. En el cas del volum més pròxim al carrer, aquesta incisió transversal la forma l’accés amb un voladís a una alçada inferior a la de la coberta i que s’endinsa dins de l’edifici, convida a l’accés.

El volum de les aules, queda interromput per unes incisions en forma de patis que contenen un joc d’escales, passarel·la i rampa (tobogan) Produint un endinsament cap a l’interior de l’edifici, creant uns miradors cap a la zona comuna, fent-hi participar els jocs exteriors, de manera que els infants tot jugant, pugin, baixin, entrin, surtin…..l’arquitectura mateixa forma el joc.

Les commentaires sont fermés.