Habitatge Mas Blanc. El Catllar. Tarragona

2001

Premisses. En un solar de forma regular i rectangular orientat a sud i amb un pressupost molt limitat es demana un habitatge molt reduït en m2 amb una habitació principal i una secundària molt petita. la idea principal del client és un casa amb aspecte rústic.

Solució adoptada: s’analitza el concepte « rústic », i es tradueix en coberta inclinada, i ús de materials tradicionals d’acabats: fusteria fusta, sota coberta acabat en fusta (panells sandwich), paviment interior i exterior de tova vermella…ajudat per un sistema constructiu tradicional, amb estructura de pilars de formigó, alternats amb estructura metàl·lica dels porxos, murs de obra de fàbrica ceràmica amb un acabat monocapa de color blanc.

Resultat: un habitatge amb un volum principal en doble espai i coberta inclinada (amb la sala – menjador, cuina i un altell amb l’habitació principal)  i un volum secundari amb coberta plana (amb bany i habitació secundària)  que es converteix en porxo que abraça el volum principal tot al llarg de la façana sud.

Obra publicada a la revista AT#3

Les commentaires sont fermés.